Tentsile Koli Camping PielinenHonkalintu Oy aloitti 2020 yhteistyössä Koli Campingin yrittäjien kanssa Tentsile puumajoitteiden varauksen Merilänrannan upealla leirintäalueella!
Tentsile Koli Camping mahdollistaa alueella vierailevien retkeilijöiden ja matkailijoiden yöpymisen puussa autenttisesti ja pienellä hiilijalanjäljellä. Yöpyjät pääsevät kokemaan suomalaisen luonnon äänet, Pielisen laineiden liplatuksen sekä Kolin maisemien lumon. Luonnonkaunis Kolin Camping sijaitsee Pielisen ja Kolin maisemien keskellä, lähellä Ukko-Kolin kolmea kuuluisaa huippua ja Kolin Kansallispuistoa. Leirintäalueelta on veneellä n.15 minuutin matka Kolin Kansallispuiston Hiekkasaarille. Kansallispuiston alueelle on Koli Campingistä matkaa 7 km tai yläparkkiin 9 km.Koli Camping on tarjonnut yksinkertaisen ja kauniin kokemuksen kävijöilleen jo 52 vuotta. Lämpimästi Tervetuloa! Kesän 2022 Tentsile Koli Camping yöpymispaketit nyt varattavissa!
Campingin info palvelee joka päivä kello 20.00 saakka. Jos saavut tätä myöhempään, ilmoitahan Koli Campingin infonumeroon 0400 818 655. Näin henkilökunta saa tiedon myöhäisestä saapumisajastanne ja he pystyvät puhelimitse opastamaan teille majoitteen sijainnista ja muista yöpymiseen liittyvistä asioista. Huomioittehan että alueella toimii myös matkailuauto ja matkailuvaunu camping! Tentsile on varaajan käytössä tulopäivänä kello 16.00, luovutus lähtöpäivänä kello 12.00 Tentsile Koli Camping alueella on 4 Stingray Tentsileä, maksimi yöpyjämäärä on 12 henkilöä/yö. Tentsile Koli Camping Pielinen - yöpymispaketit kesä 2022
Muuta:
Kannustamme vieraitamme roskattomaan retkeilyyn Kolin ja Pielisen alueella. Roskattoman retkeilyn periaatteet:
Sää: Heinäkuu ja elokuu ovat suomalaisen kesän lämpimämpiä kuukausia. Ilman lämpötila on noin 19-25 celsiusta ja järvien vesi on noin 20 celsiusta. Jotkut lämpimät sadepäivät voivat sisältää. Jokamiehenoikeudet ja -velvollisuudet Perinteiset jokamiehenoikeudet ja maamme runsaat metsät ja vesistöt antavat erinomaiset puitteet liikkua ja virkistäytyä luonnossa. Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen oikeutta käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Luonnon käyttämiseen jokamiehenoikeuksien sallimissa rajoissa ei siis tarvita maanomistajan lupaa eikä oikeuksien käyttämisestä tarvitse maksaa mitään. Luonnonsuojelualueilla, kuten kansallispuistoissa, jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa. Lue lisää jokamiehenoikeuksista suojelualueilla. Jokamiehenoikeudella toimiminen ei saa aiheuttaa vähäistä suurempaa haittaa maanomistajalle, maankäytölle tai luonnolle. Jokamiehenoikeudella saat
Suojelualueilla luonnonsuojelulaki antaa mahdollisuuden rajoittaa liikkumista alueen suojelutavoitteen saavuttamiseksi. Liikkumista voidaan rajoittaa, jos alueen eläimistön tai kasvillisuuden säilyttäminen sitä vaatii. Samoin leiriytymistä voidaan rajoittaa tai se voidaan kieltää kokonaan. Tällaiset rajoitukset löytyvät alueen perustamispäätöksen rauhoitusmääräyksistä tai sen järjestyssäännöstä. Eri luonnonsuojelualuetyypit poikkeavat kuitenkin varsin paljon toisistaan tässä suhteessa. Luontoon.fi:ssä esiteltyjen retkikohteiden yhteydessä kerrotaan myös kohdekohtaisista ohjeista ja säännöistä. Kasvien ja kasvinosien kerääminen sekä hyönteisten pyydystäminen on pääsääntöisesti luvanvaraista toimintaa ja sallittu vain tieteellistä tutkimusta varten. Luonnonsuojelualueilla ei saa ottaa maa-aineksia eikä vahingoittaa maa- tai kallioperää. Onkimista ja pilkkimistä voidaan rajoittaa joissakin vesistöissä (muun muassa vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueet). Jos metalliesineiden etsiminen maanpinnan alta kiinnostaa harrastuksena, Metsähallitus muistuttaa, että sen hallinnoimilla valtion mailla saa käyttää metallinilmaisinta jokamiehenoikeudella osoittamaan metalliesineiden sijainteja. Ennen kuin lapio uppoaa maahan, pitää kaivajalla kuitenkin olla maanomistajan lupa. Lue lisää (www.metsa.fi). Periaatteet suojelualuetyypeittäin:
|